Pekannød

Pekannødden er nok den nød, der er mest unik i sin smag – rund, fyldig, sød og sprød. I udseende og konsistens minder nøddekernen om sin nærmeste slægtning valnødden, men skallen er mere jævn og blank.

Anyday nuts - Pecan

Pekannødden har fået sit navn af det oprindelige nordamerikanske folk algonkinerne. Navnet pekan betyder "nød, som skal knækkes med sten".

Næringsrig nøddedrik

Pekantræet kommer oprindeligt fra Nordamerika, hvor nødderne var en vigtig del af den oprindelige befolknings kost. Nødderne blev blandt andet malet og blandet op til en næringsrig nøddemælk.

Den berømte pekanpie

I Nordamerika er pekannødden storfavorit i diverse retter og bagværk, måske især som hovedingrediens i den berømte pekanpie. Men spørgsmålet er, om den ikke kommer allerbedst til sin ret au naturel eller let ristet. 

 

500 arter pekantræer

Endnu i dag er USA en af de største producenter ud over Mexico. Nødden, som er frøet i en stenfrugt, vokser på 40-60 meter høje træer, som der findes 500 forskellige arter af.

Anvendelig træsort

Pekantræet tilhører familien hickory, hvis bark blandt andet bruges til trommestikker, møbler og til at give røgsmag ved grillning. Førhen var det almindeligt at bruge hickory til golfkøller, tennisketsjere og ski.

 

 

Anyday nuts - Pecan

Pekannødden er den mest energirige af vores nødder, og den der indeholder mest fedt, især enkeltumættet fedt. 

Pekannødder udmærker sig også ved det høje indhold af mineralet zink, som er vigtigt for kroppens stofskifte og siges at være godt for hud, hår og negle. Nyere forskning har også vist, at pekannøddens rige indhold af plantesterolet beta-sitosterol kan forebygge forstørret prostata (BPH) samt have kolesterolsænkende virkning.

Cashewnöt
Altid den rette nød
Jordnöt
En skøn bønne, der gror under jorden
Hasselnöt
Nøddernes nød – en alsidig og velsmagende klassiker
Mandel
Diætisternes yndlingssnack
Pekannöt
Amerikanernes yndlingsnød